Biznis vesti

Gasprom saopštio da danas šalje nešto više gasa za Evropu preko Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2022

-

12:34

Gasprom saopštio da danas šalje nešto više gasa za Evropu preko Ukrajine
Gasprom saopštio da danas šalje nešto više gasa za Evropu preko Ukrajine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski Gasprom saopštio je da će danas isporučiti 42,7 miliona kubnih metara prirodnog gasa u Evropu preko Ukrajine, neznatno više nego u petak, a nekoliko sati pošto je objavio da je isporuka preko gasovoda Severni tok 1 obustavljena do daljeg zbog neispravnosti turbine.

Gasprom isporučuje ruski gas preko gasne stanice Sudža, gde je protok neznatno porastao u poređenju sa 41,3 miliona kubnih metara gasa koji je kompanija isporučila u petak, ali nedovoljno da se nadoknadi gas koji nedostaje i za koji se očekivalo da će danas biti dostavljen kroz Severni tok 1, prenosi Rojters.

Ruski Gasprom saopštio je juče da je u potpunosti obustavljena isporuka gasa preko Severnog toka 1 zbog neispravnosti turbine i da će prekid trajati sve dok se kvar ne otkloni, bez preciziranja vremenskog okvira za to.

Kompanija Simens saopštila je, međutim, u petak uveče da curenje motornog ulja, za koje je Gasprom rekao da je otkriveno prilikom tehničkog pregleda turbine u kompresorskoj stanici Portovaja, ne može da bude razlog za prekid rada, navodi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis