Biznis vesti

Umesto živine sijalice led rasveta, u školama se "zapečaćuje" klima: Gradsko veće Zaječara naložilo štednju energije

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

19:24

Umesto živine sijalice led rasveta, u školama se "zapečaćuje" klima: Gradsko veće Zaječara naložilo štednju energije
Umesto živine sijalice led rasveta, u školama se "zapečaćuje" klima: Gradsko veće Zaječara naložilo štednju energije - Copyright Prinskrin/Youtube/Arhiva Snimaka

veličina teksta

Aa Aa

Gradsko veće Zaječara donelo je na današnjoj sednici naredbu o štednji elektične i toplotne energije kojom je između ostalog naloženo smanjenje javne rasvete na ulicama i trgovima, tako da bude isključena svaka treća sijalica.

Naloženo je i otkazivanje svih večernjih treninga sportskih ekipa u sportskim halama i školskim salama posle 19 časova, zatim da se u ovim objektima do 15. oktobra tamo gde to nije učinjeno obične živine sijalice zamene led rasvetom.

Rukovodioci Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, direktori osnovnih i srednjih škola treba do 15. septembra da "zapečate" sve klima-uređaje, zabrane korišćenje grejalica i drugih grejnih tela na struju, kao što su rešoi i kuvala za kafu, te da do 15. oktobra zamene obične živine sijalice led rasvetom.

Naloženo je i potpuno gašenje dekorativne rasvete na svim objektima javnih ustanova i školama od 15. septembra, a korišćenje dekora novogodišnje rasvete je dozvoljeno samo od 26. decembra do sedmog januara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis