Biznis vesti

Druga Balkan biznis konferencija u Čikagu: Skup više od 100 kompanija čiji su vlasnici poreklom s Balkana

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2022

-

23:32

Druga Balkan biznis konferencija u Čikagu:  Skup više od 100 kompanija čiji su vlasnici poreklom s Balkana
Druga Balkan biznis konferencija u Čikagu: Skup više od 100 kompanija čiji su vlasnici poreklom s Balkana - Copyright Printscreen YouTube/Televizija srpske dijaspore

veličina teksta

Aa Aa

Druga Balkan biznis konferencija organizovana u Čikagu, okupila je predstavnike više od 100 kompanija čiji su vlasnici poreklom sa Balkana, a rade i posluju u SAD.

Konferencija je bila prilika da predstavnici biznis zajednice iz različitih delatnosti, poput transporta, finansija, prava, osiguranja, marketinga, razmene ideje, iskustva i kontakte, u cilju ubrzanja uspeha i strateškog rasta.

Kako prenosi ''Čikago glasnik'', drugi biznis skup u SAD organizovan za balkansku dijasporu nadmašio je očekivanja organizatora jer je privukao duplo više privrednika nego prethodni, održan u aprilu.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Konzulata Republike Srbije u Čikagu na čelu sa konzulom Damjanom Jovićem, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Cilj konferencije je da poveže balkansku dijasporu u SAD, da ojača njihove odnose, podeli ideje i bolje poveže uspešnu i brojnu srpsku zajednicu, a tim povodom organizaotri su najavili još jedno poslovno druženje do kraja godine.

Komentari (0)

Biznis