Biznis vesti

Opštine, javna preduzeća i ministarstva predstavili plan o štednji struje

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

19:06

Opštine, javna preduzeća i ministarstva predstavili plan o štednji struje
Opštine, javna preduzeća i ministarstva predstavili plan o štednji struje - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je većina jedinica lokalne samouprave resornom Ministarstvu predstavilo plan o smanjenju potrošnje električne energije i da su to učinila i javna preduzeća i ministarstva.

Mihajlovićeva je, na pitanje Tanjuga da li su lokalne samouprave i institucije predstavile svoje predloge o smanjenju potrošnje električne energije, rekla da su mnoge predstavile svoje predloge o štednji.

Ministarka je navela da je većina jedinica lokalne samouprave uputila Ministarstvu predlog da smanje potrošnju električne energije za oko 12 odsto.

Ona je kazala da je predlog javnih preduzeća da smanjenje potrošnje električne energije bude 5,6 odsto, navodeći da je Elektroprivreda Srbije predložila smanjenja od 3,2 odsto.

Navela je da su državna uprava i ministarstva predložila smanjenje potrošnje od 15 odsto, koliko je resorno ministarstvo i preporučilo.

"To je tek početak, ima još prostora za uštede, a mi ćemo sve informacije transparentno staviti na naše sajtove kako bi bile dostupne svima. Mi moramo da nastavimo da bismo smanjili novac koji dajemo kao država za uvoz električne energije", kazala je Mihajlovićeva.

Komentari (0)

Biznis