Biznis vesti

Otvoren konkurs Telekom Srbija za izradu aplikacija za mobilne

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2022

-

11:19

Otvoren konkurs Telekom Srbija za izradu aplikacija za mobilne
Otvoren konkurs Telekom Srbija za izradu aplikacija za mobilne - Copyright MTS Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je 12. ciklus konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - Mts app, i poziv je upućen na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva.

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, a prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. januara, navodi se u saopštenju Telekoma.

Zadatak učenika je da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređajem a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona i doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.

Nakon završetka konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG.

Konkurs je deo krovnog programa "Pokrećemo pokretače" koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene, i uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima.

Podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a do sada je 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Biznis