Biznis vesti

Otvoren rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

10:19

Otvoren rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina
Otvoren rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma Tašjapi, iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.

Otvaranju puta prisustvuju i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić, predstavnici opštine Tutin, potpredsednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, kao i predstavnici Tašjapija.

Vučić je prethodno obišao i deonicu rekonstruisanog puta od Pazarišta (Stari Ras) do manastira Sopoćani.

Radovi na rekonstrukciji tog puta u dužini od 5,5 kilometara trajali su tri meseca, a rekonstrukcija je dogovorena prilikom poslednje posete predsednika Vucica Novom Pazaru, u decembru 2021. godine.

Predsednik je tada posetio manastir i razgovarao sa igumanima Sopoćana i obećao da će put do manastira biti rekonstruisan.

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Novi Pazar - Tutin počeli su u septembru 2019. godine.

Projekat rekonstrukcije magistralnog puta podrazumevao je zamenu dotrajalog asfalta, izgradnju potpornih zidova, mostova preko Sebečevske reke i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Reč je o saobraćajnici od izuzetnog značaja za lokalno stanovništvo, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, ali i važnom državnom putu.

Komentari (0)

Biznis