Biznis vesti

EPS: Nije bilo požara na bageru u Kolubari, zapalila se cirada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/12/2022

-

15:19

EPS: Nije bilo požara na bageru u Kolubari, zapalila se cirada
EPS: Nije bilo požara na bageru u Kolubari, zapalila se cirada - Copyright eps.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak sa informacijama o navodnom požaru na bageru u Rudarskom basenu Kolubara, ali iz Elektroprivrede Srbije kažu da te informacije nisu tačne. U javnom preduzeću kažu da na bageru 9 na Polju E u Rudarskom basenu Kolubara nije došlo do požara, već da se zapalila cirada koja je od kiše štitila zaposlene koji su zavarivali lim na radnom točku.

"Gust dim bio je posledica paljenja cirade i to se vidi na objavljenom snimku. Vatra je ubrzo ugašena i štete na bageru nema", saopštili su iz Elektroprivrede Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, prošle sezone zabeležen je niz incidenata u EPS-u, koje je istraživala i BIA, a koji su, između ostalog, bili i povod za kritike i smenu bivšeg v. d. direktora Milorada Grčića. Posle kolapsa početkom decembra prošle godine zbog lošeg uglja koji je blokirao sistem u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, usledili su novi incidenti. Tako je 20. decembra došlo do eksplozije i u postrojenju za sušenje uglja u "Kolubara-Preradi" u Vreocima.

U eksploziji nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta, na autklavu, uređaju u kojem se suši ugalj namenjen maloprodaju. Tu havariju prouzrokovao je požar koji je prethodno izbio u Bloku B1, kada se zapalio gorionik, a potom i pokvario mlin na Bloku B2.  

U januaru se na površinskom kopu u Rudarskom basenu Kolubara u zapalio odlagač, bager koji služi za odlaganje zemlje, odnosno jalovine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis