Biznis vesti

Novo pojeftinjenje obe vrste goriva na pumpama - cena dizela pala ispod 200 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2022

-

10:28

Novo pojeftinjenje obe vrste goriva na pumpama - cena dizela pala ispod 200 dinara
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 199 dinara, dok će benzin koštati 167 dinara, saznaje Euronews Srbija. Dizel je na pumpama do danas koštao 201, a cena benzina je bila 171 dinar. 

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva,  a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara.

Na sednici Vlade Srbije je prošle nedelje doneta i odluka o produženju privremene zabrane izvoza evro dizela EN 590 do kraja godine.

Vlada Srbije je inače ranije produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Dejan

16.12.2022 13:25

U francuskoj je gorivo odavno ispod 199 dinara,ne znam sta su cekali kod nas do sada. Verovatno da se lopovi nakradu

Biznis