Biznis vesti

Otvorene ponude za zakup splavova u Beogradu: Zainteresovanih ugostitelja tri puta više nego lokacija

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

16:14

Otvorene ponude za zakup splavova u Beogradu: Zainteresovanih ugostitelja tri puta više nego lokacija
Otvorene ponude za zakup splavova u Beogradu: Zainteresovanih ugostitelja tri puta više nego lokacija - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

U Gradskoj upravi Beograda danas su javno otvorene pisane ponude za zakup prostora za splavove na Savskom keju u Beogradu i za ponuđenih 30 lokacija stigle su 83 ponude, od kojih najveća vredi sedam miliona dinara, odnosno oko 60.000 evra godišnje. Ponude je otvorio glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Grad Beograd je 25. novembra objavio javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda, a ponude su mogli da predaju pravna lica, preduzetnici, udruženja ili građani.

Kako je ranije račeno, kriterijum za odabir najbolje ponude je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju. Po izboru zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta, imaće adekvatan rok da ih sami uklone, a ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, počeće njihovo uklanjanje u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama.

Grad je u obavezi da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode, a očekuje se da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine.

Zbog propisa primenjenih u oglasu za prikupljanje pismenih ponuda za zakup vodnog zemljišta pojedini vlasnici plutajućih objekata su prethodnih dana protestovali navodeći da su ti propisi "neustavni, nezakoniti i diskriminatorski".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis