Biznis vesti

Mali: Za dva dana skenirano milion fiskalnih računa u okviru nagradne igre ''Uzmi račun i pobedi"

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2022

-

20:09

Mali: Za dva dana skenirano milion fiskalnih računa u okviru nagradne igre ''Uzmi račun i pobedi"
Mali: Za dva dana skenirano milion fiskalnih računa u okviru nagradne igre ''Uzmi račun i pobedi" - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Građani su za nešto više od dva dana, skenirali čak milion fiskalnih računa, u okviru nagradne igre ''Uzmi račun i pobedi", saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

Ukupan nagradni fond novog ciklusa igre "Uzmi račun i pobedi" čini 10 stanova vrednih 1,7 miliona evra.

"Za nešto više od dva dana, građani su skenirali čak milion fiskalnih računa, u okviru nagradne igre 'Uzmi račun i pobedi'.

Takođe, danas do 15 časova, imamo 86.700 registrovanih korisnika, što je još jedna potvrda da je interesovanje građana zaista veliko", naveo je Mali na Instagramu.

Mali je naglasio da ga posebno raduje jer se kroz tu nagradnu igru zajedno borimo protiv sive ekonomije.

"Drago mi je što su građani pozitivno reagovali na nova pravila nagradne igre, pošto više nema slanja koverata sa fiskalnim računima, već se fiskalni računi sa QR kodom skeniraju mobilnim telefonom", naveo je on.

Podsetio je da će prvo izvlačenje u okviru nagradne igre biti u subotu, 28. januara 2023. godine, kada će biti dodeljena dva stana u Beogradu.

"Srećno svim učesnicima", napisao je ministar finansija Siniša Mali na Instagram profilu.

Ministar je podsetio ida se nagradna igra ''Uzmi račun i pobedi'' prvi put organizuje u digitalnom formatu. Umesto slanja koverata građani skeniraju QR kodove računa putem aplikacije, na mobilnom telefonu.

Nakon skeniranja račun se ne mora čuvati. Ne postoji minimalan iznos računa, a mogu se koristiti svi računi izdati u novom sistemu e-fiskalizacije. Deset stanova u Beogradu biće dodejleno u emisijama koja će biti emitovane na RTS-u.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis