Biznis vesti

Danas pušten u rad onlajn servis za naplatu putarine

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2022

-

08:31

Danas pušten u rad onlajn servis za naplatu putarine
Danas pušten u rad onlajn servis za naplatu putarine - Copyright MGSI

veličina teksta

Aa Aa

Putevi Srbije danas puštaju u rad onlajn servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

U narednoj fazi na osnovu dosadašnjih pregovora očekuje se pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz tu platformu u više zainteresovanih zemalja, najavili su Putevi Srbije.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da bi neko postao korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da poseduje TAG uređaj (postojeći ili novi) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se nakon korišćenja određene deonice auto-puta automatski naplatiti putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, može se preuzeti sa internet prezentacije Puteva Srbije.

Usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu Puteva Srbije u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana 07-22 časa. 

U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Komentari (0)

Biznis