Biznis vesti

Registar nacionalnog internet domena: Četvrta familija ćiriličnih fontova na poklon povodom obeležavanja godišnjice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2023

-

12:20

Registar nacionalnog internet domena: Četvrta familija ćiriličnih fontova na poklon povodom obeležavanja godišnjice
Registar nacionalnog internet domena: Četvrta familija ćiriličnih fontova na poklon povodom obeležavanja godišnjice - Copyright profimedia, Logo

veličina teksta

Aa Aa

Povodom obeležavanja 11. godišnjice od početka registracije domena .srb fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije pokloniće korisnicima interneta još jedno novo ćirilično pismo namenjeno ekrasnom prikazu Etar RNIDS. Ovo je četvrta familija fontova koje RNIDS poklanja, a koja je kreirana u saradnji sa organizacijom "Tipometar".

Samostalna saradnica za marketing i komunikacije RNIDS Dijana Milutinović kaže da je to važno, jer sada već ima dosta sadržaja na internetu na ćirilici i dosta fontova koji mogu da se preuzmu besplatno i pod dobrim uslovima, ali da se problem javlja jer je srpska ćirilica specifična, pa kod kurziva dolazi do prikazivanja karaktera iz bugarske ili ruske ćirilice.

"Već godinama unazad 'Tipometar' je imao akciju 'Ćirilica na poklon' . Mi smo odlučili da ih podržimo i da korisnicima interneta damo alat i resurse za kreiranje novih sadržaja", rekla je Milutinović.

Ona je napomenula da je na portalu RNIDS dostupan ovaj novi font i sva tri prethodna. 

Više informacija o ovoj temi u prilogu:

Euronews

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis