Biznis vesti

Objavljene nove cene goriva: Dizelu pala cena, benzin poskupeo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2023

-

09:42

Objavljene nove cene goriva: Dizelu pala cena, benzin poskupeo
Objavljene nove cene goriva: Dizelu pala cena, benzin poskupeo - Copyright AP Photo/Michel Spingler

veličina teksta

Aa Aa

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 188 dinara, a benzina evropremijum BMB 176 dinara, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine za Euronews Srbija. To znači da će u odnosu na dosadašnju cenu, dizel biti jefitniji za dva dinara, dok je benzin za toliko poskupeo. Prošle nedelje je cena goriva bila 190 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina evropremijum BMB 95 najviše 174 dinara.

Vlada Srbije je krajem ferbuara usvojila Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte koja se odnosi na Evro dizel i Evro Premium BMB 95 koja će važiti do kraja marta. Odlukom o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte privremeno je smanjen iznos akciza na gasna ulja, olovni i bezolovni benzin za pet odsto, do kraja marta 2023. godine.

Vlada Srbije je ranije izmenila i Odluku o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590 kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta derivatima nafte. Produženje privremene zabrane izvoza tog naftnog derivarta važi do 31. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis