Biznis vesti

Vesić: Vozači će već 31. marta moći brzom saobraćajnicom do auto-puta "Miloš Veliki"

Komentari

Autor: FoNet

26/03/2023

-

14:22

Vesić: Vozači će već 31. marta moći brzom saobraćajnicom do auto-puta "Miloš Veliki"
Vesić: Vozači će već 31. marta moći brzom saobraćajnicom do auto-puta "Miloš Veliki" - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Radovi na brzoj saobraćajnici koja će Novi Beograd povezati sa auto-putem Miloš Veliki u završnoj su fazi, poslednje dve sedmice radi se u tri smene. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tvrdi da će 31. marta biti spremna za puštanje saobraćaja.

"Građani koji žive u ovom delu Beograda moći će da izađu 31. marta na auto-put "Miloš Veliki". Kao što vidite, ovde je sve skoro završeno. Ovde ima još poslednjih 450 metara koji se ubrzano završavaju", rekao je Vesić za RTS.

Iako građena kao auto-put, brza saobraćajnica ima sve elemente gradskog puta, a na trasi su izgrađene tri površinske i jedna denivelisana raskrsnica, dva nadvožnjaka i tri mosta.

Prema najavi resornog ministarstva, nakon otvaranja brze saobraćajnice – 3,5 miliona evra biće uloženo u izgradnju petlje Jakovo, koja će povezati to naselje sa deonicom, a u planu je "bajpas", dodatno uključenje iz Ulice Jurija Gagarina.

Mutić: Sve urađeno na vrhunskom nivou

Projektant Nemanja Mutić, iz kompanije Čajna komunikejšn konstrakšn, kaže da taj auto-put nije običan, već je početak i kraj E-763, odnosno auto-puta "Miloš Veliki".

"Zasigurno mogu da kažem da je sve urađeno na vrhunskom nivou. To možemo da naglasimo u ovih poslednjih 400 metara, gde smo radili danonoćno, ali sve naše građevinske procedure, procedure gradnje, testiranja, nastavka novih pozicija su ispoštovane", rekao je Mutić.

Deonica ima tri trake po smeru, širine preko tri metra, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine dva, a biciklističke širine 2,2 metra.

U radove, koji su zvanično počeli u martu 2021, uloženo je 70,5 miliona dolara.

Nova saobraćajnica će vozačima skratiti put za desetak kilometara do autoputa, uz ograničenje brzine do 80 kilometara na sat, navodi RTS.

Komentari (0)

Biznis