Biznis vesti

Banke u stečaju - Beobanka i Beogradska banka - najveći poreski dužnici u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2023

-

16:54

Banke u stečaju - Beobanka i Beogradska banka - najveći poreski dužnici u Srbiji
Banke u stečaju - Beobanka i Beogradska banka - najveći poreski dužnici u Srbiji - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Na listi najvećih poreskih dužnika koje je objavila Poreska uprava Srbije nalaze se 283 aktivna pravna lica, 597 firmi u stečaju, 344 firme kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PIB), kao i 3.614 preduzetnika. 

Najveći dug prema Poreskoj upravi među aktivnim firmama 28. februara imala je šabačka Magma prom koja je dugovala 1,1 milijardu dinara.

Nešto manji dug od 1,06 milijardi imalo je Privredno društvo za finansijsko posredovanje Mera invest iz Beograda, a na trećem mestu po visini duga bio je Termol iz Leštana koji je poslednjeg dana u februaru Poreskoj uprava Srbije dugovala nešto više od 890 miliona dinara.

Dugovi firmi u stečaju bili su znatno veći pa je najveći dužnik u ovoj grupaciji beogradska Beobanka dugovala više od 34 milijarde dinara, dok je dug Beogradske banke iznosio 18,5 milijardi.

Na trećem mestu ove liste bilo je kragujevačko akcionarsko društvo za promet putničkih automobila i rezervnih delova Zastava automobili sa dugom od 8,6 milijardi dinara.

Među firmama kojima je oduzet PIB najviše neizmirenih obaveza prema Poreskoj upravi na kraju februara imao je beogradski I&A-promet sa Čukarice, 2,2 milijarde, zatim novosadsko privredno društvo Požarevac-promet, 1,6 milijardi, te Reedwood iz Niške Banje, sa nešto više od 960 miliona dinara.

Najduži je spisak dužnika preduzetnika, na kome je 3.614 firmi, a na njemu po visini duga prednjači obrenovačka PR agencija za konsalting Maxicode Bobana Petrovića.

Ova agencija dugovala je nešto više od 445 miliona dinara, dok je dug niške Radnje za klanje stoke i obradu mesa preduzetnika Miloša Radojevića bio za oko 40 miliona manji.

Na trećem mestu našla se još jedna obrenovačka PR agencija za konsalting, Bizzmaster Ivana Jovanovića koja je 28. februara Poreskoj upravi dugovala oko 297 miliona dinara.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis