Biznis vesti

Prva vanredna sednica Skupštine EPS AD: Potvrđeno poskupljenje struje od maja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/04/2023

-

13:34

Prva vanredna sednica Skupštine EPS AD: Potvrđeno poskupljenje struje od maja
Prva vanredna sednica Skupštine EPS AD: Potvrđeno poskupljenje struje od maja - Copyright Danilo Mijatović

veličina teksta

Aa Aa

Vanredna sednica Skupštine akcionarskog društva "Elektroprivreda Srbije", održana je danas, što je ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo usvajanjem novog Statuta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. 

Na sednici Skupštine je osim predstavnika Osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora “Elektroprivrede Srbije” Jovan Despotović.

Na vanrednoj sednici između ostalog, doneta je odluka da se realizuje zaključak Vlade Republike Srbije kojim je Vlada preporučila EPS AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja 2023. godine.

Nakon održavanja sednice Đedović je istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije.

"U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna što je u interesu svih građana naše zemlje. Drago mi je da je prva vanredna sednica uspešno završena", rekla je Đedović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis