Biznis vesti

Železnička stanica "Vukov spomenik" ostaje otvorena još 45 dana

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

16:28

Železnička stanica "Vukov spomenik" ostaje otvorena još 45 dana
Železnička stanica "Vukov spomenik" ostaje otvorena još 45 dana - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Železnička stanica "Vukov spomenik" od sutra neće biti zatvorena za prijem i otpremu putnika, zbog radova na zameni velikih tunelskih eskalatora - pokretnih stepenica, saopštila je danas kompanija Infrastruktura železnice Srbije.

Iako je prethodno bilo najavljeno da će stanica zbog ovih radova biti zatvorena za putnike od 9. maja, procenjeno je da tokom pripremnih aktivnosti "Vukov spomenik" može da bude otvoren, jer bezbednost putnika, železničara i izvođača radova neće biti ugrožena.

Infrastruktura železnice Srbije će o zatvaranju stanice za prijem i otpremu putnika, u saradnji sa izvođačima radova, blagovremeno obavestiti javnost. 

Procena je da će "Vukov spomenik" biti otvoren i u narednih oko 45 dana, u skladu sa dinamikom realizacije ovog projekta. 

U "Vukovom spomeniku" predviđena je zamena tri velika tunelska eskalatora, koja obuhvata najpre demontažu i uklanjanje postojećih eskalatora sa opremom za upravljanje i komandovanje, a zatim i postavljanje novih pokretnih stepenica sa savremenom pratećom opremom.

Pokretne stepenice duge su oko 65 metara i spuštaju se do koloseka i perona 40 metara ispod zemlje. Svaki od tri eskalatora težine je po 150 tona, a demontirani delovi i oprema, kao i nove pokretne stepenice transportovaće se kroz tunelske cevi, kako stanica ne bi bila oštećena. 

Kako se navodi, zbog obimnog i složenog posla, očekuje se da radovi na zameni tri velika tunelska eskalatora u stanici "Vukov spomenik" traju 72 nedelje.  
 

Komentari (0)

Biznis