Biznis vesti

Atanasković: Srbija dobra za investicije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2021

-

13:44

Atanasković: Srbija dobra za investicije
Atanasković: Srbija dobra za investicije - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo privrede je u proteklom petogodišnjem investicionom periodu, u saradnji sa privrednim društvima kojima su bila dodeljena sredstva podsticaja, uspešno okončalo 177 investicija čija je vrednost 158 milijardi dinara, izjavila je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Ona je, otvarajući onlajn sastanak Mreže lokalnog ekonomskog razvoja u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, govorila o temi "Podsticajna politika na nacionalnom i lokalnom nivou" i naglasila da je Srbija u svetskim ekonomskim razmerama postigla da se ostvari kao željena investiciona lokacija i da strani investitori biraju Srbiju radi realizacije svojih ulaganja, saopštilo je Ministarstvo.

"To smo postigli ukupnom stabilnošću i insistiranjem na činjenici da ekonomski razvoj počiva na politici investicija", naglasila je Atanasković.

Ona je, u pogledu aktivnih projekata kao onih investicija koje se trenutno realizuju, rekla da postoji 113 projekata u vrednosti 350 milijardi dinara, a karakterišu ih novije tehnologije i još veća kapitala ulaganja.

"Nastojaćemo da nova veća ulaganja dovedemo u sve opštine i gradove, naročito one u kojima do sada nije bilo investicija koje je država podržala podsticajnim sredstvima", najavila je Atanasković.

Komentari (0)

Biznis