Biznis vesti

Ministarstvo poljoprivrede zabranilo uvoz razvodnjenog mleka iz BiH

Komentari

Autor: Prva / Tanjug

16/07/2021

-

10:55

Ministarstvo poljoprivrede zabranilo uvoz razvodnjenog mleka iz BiH
Mlekara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio da je od jutros zabranjen uvoz mleka mlekare "MI 99" iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini,  zbog neodgovarajućeg kvaliteta.


"Na osnovu laboratorijskih analiza utrvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima. Pre nekoliko dana je bila priča u Lidlu, a ja mislim da ga ima i u Meraktoru i nekim drugim trgovinama", rekao je ministar gostujući na TV Prva.

Kompanija Lidl uputila je pre nekoliko dana izvinjenje građanima zbog "tehničke greške prilikom koje se u pojedinim pakovanjima umesto mleka našla voda".

Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

Nedimović je napomenuo da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

"Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje", precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis