Biznis vesti

U Preševu otvoreno prodajno mesto za kupovinu i prekonfiguraciju tag uređaja

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

17:00

U Preševu otvoreno prodajno mesto za kupovinu i prekonfiguraciju tag uređaja
U Preševu otvoreno prodajno mesto za kupovinu i prekonfiguraciju tag uređaja - Copyright Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" otvorilo je danas u Preševu mobilno prodajno mesto, gde korisnici mogu da kupe ili prekonfigurišu tag uređaj na Open Balkan ETC, saopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi, prodajno mesto nalazi se na autoputu E-75, smer Beograd-Preševo, na parkingu posle naplatne stanice Preševo.

"Putevi Srbije" podsećaju da je u funkciji internet stranica (https://openbalkan-etc.com/) na kojoj su dostupne opšte informacije o projektu Open Balkan ETC i omogućena registracija TAG uređaja na veb platformu.

Javno preduzeće obaveštava postojeće korisnike tag uređaja da prekonfiguraciju mogu obaviti na sledeći način - korisnik najpre odlazi u neku od ovlašćenih poslovnica i prekonfiguriše tag uređaj, zatim dobija novi ugovor i račun-priznanicu umanjenja (ukoliko je bilo sredstava na uređaju), a zatim skenira QR kod i unosi svoje podatke i podatke o platnoj kartici. 

Nakon toga, korisnik se preusmerava na veb servis Open Balkan ETC, dok istovremeno na mejl dobija podatke za prijavu.

Ukoliko korisnik želi da tag uređaj koristi i u Republici Severnoj Makedoniji, potrebno je da na veb servis Open Balkan ETC podatke o platnoj kartici unese i u sekciji za ovu zemlju.

Što se tiče novih korisnika, procedura je sledeća - korisnik najpre odlazi u neku od ovlašćenih poslovnica i kupuje tag uređaj. Ostatak procedure je identičan kao i za postojeće korisnike.

Na 29 VMS znakova sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom na autoputevima u Republici Srbiji postavljene su poruke koje upućuju vozače na mesta gde mogu da prekonfigurišu tag uređaj na Open Balkan ETC, navodi se u saopštenju.

Tag uređaji mogu se prekonfigurisati na više prodajnih mesta, odnosno poslovnica "Puteva Srbije", "Pošta Srbije" i AMSS.

Prodajna mesta "Putevi Srbije" su: Ustanička 64 / V sprat, Beograd; Bulevar kralja Petra I 28a, Novi Sad; Braće Stanić 45, Čačak; Bulevar 12. Februar 4. prilaz, Niš; mobilno prodajno mesto za ENP u okviru naplatne stanice Preševo.

Prodajna mesta/poslovnice "Pošta Srbije" su: Takovska broj 2, Beograd; Narodnih heroja broj 2, Novi Sad; Kralja Petra I broj 30, Kragujevac; Voždova broj 13, Niš.

Prodajna mesta AMSS su: Granični prelaz Batrovci; Bulevar Arsenija Čarnojevića 95a, Beograd; Ruzveltova 16, Beograd; Auto-put E75 kod Hotela Nais, Niš; Ibarski put bb, kod motela Livade, Preljina; Bulevar Vojvode Stepe 38a, Novi Sad; Mlavska 1, Kragujevac; Aerodromska bb, Kruševac; Senčanski put 75, Subotica; Graniči prelaz Preševo; Vuka Karadžića 45, Ub; Đorđa Stamenkovića 11, Leskovac; Magistralni put bb, Boljevac; Skopljanska 2, Zemun; Auto-pijaca, Bubanj potok.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis