Biznis vesti

FAO spreman da sa 300.000 evra pomogne Srbiji u sanaciji štete od poplava

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

15:10

FAO spreman da sa 300.000 evra pomogne Srbiji u sanaciji štete od poplava
FAO spreman da sa 300.000 evra pomogne Srbiji u sanaciji štete od poplava - Copyright Tanjug/FAO/Matyas Temesfoi

veličina teksta

Aa Aa

Organizacija Ujedinjenih nacija za ishranu i poljoprivredu FAO spremna je da u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor izdvoji 300.000 evra pomoći Srbiji i opštinama najugroženijim poplavama koje su u junu zadesile Srbiju, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovu spremnost FAO preneo je danas ministarki poljoprivrede Jeleni Tanasković regionalni predstavnik ove organizacije za Evropu i Centralnu Aziju, Vladimir Rahmanjinov, sa kojim se sastala u predstavništvu FAO u Budimpešti.

Ta sredstva biće usmerena na 10 najugroženijih opština i 250 poljoprivrednih gazdinstava, a prioritet će imati gazdinstva koja su pretrpela najveću štetu na usevima, zemljištu, plastenicima, semenu, kao i ona gazdinstva čiji su nosioci žene i mladi, što je u skladu i sa ciljevima održivog razvoja UN.

Tanjug/FAO/Matyas Temesfoi

 

Pomoć koju FAO izdvaja našoj državi od velikog je značaja kao prvi vid pomoći nakon ovogodišnjih obilnih padavina koje su nanele veliku štetu Srbiji i treba da bude prvi impuls ostalima koji bi želeli da slede primer, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Tanjug/FAO/Matyas Temesfoi

 

Tokom posete predstavništvu FAO, ministarka Tanasković je potpisala Programski okvir za Srbiju za period od 2022. do 2025. godine, kojim se utvrđuju prioritetna područja prema kojima će FAO usmeriti svoju podršku u partnerskoj saradnji sa zemljom članicom, a koja podrazumeva objedinjavanje najboljih inovativnih praksi i globalnih standarda sa domaćom i regionalnom ekspertizom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis