Biznis vesti

Kompanija Iks zatražila da se odbace tužbe za neisplaćivanje otpremnina otpuštenim radnicima

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

19:24

Kompanija Iks zatražila da se odbace tužbe za neisplaćivanje otpremnina otpuštenim radnicima
Tanjug/AP/Noah Berger - Copyright Tanjug/AP/Noah Berger

veličina teksta

Aa Aa

Platforma Iks (X), ranije poznata kao Tviter, i njen vlasnik Ilon Mask, zatražili su od saveznog sudije države Delavera da odbaci jednu od nekoliko tužbi, koje se odnose na tvrdnje da ta kompanija nije isplatila obećane otpremnine ranije otpuštenim zaposlenima.

U podnesku se navodi da šestoro bivših zaposlenih koji su tužili kompaniju u maju, nisu bili strane u sporazumu o spajanju Tvitera i holding kompanije u vlasništvu Maska iz 2022. godine, tako da ne mogu da tuže korporaciju zbog navodnog kršenja dogovora o otpremninama, prenosi Rojters.

Maskovi advokati su naveli da tužbe protiv njega treba da budu odbačene, jer nije potpisao konkretnu odredbu sporazuma o spajanju koja uključuje beneficije zaposlenih, uključujući otpremnine.

Podnosioci tužbe imali su različite visoke funkcije u kompaniji Tviter, a saopštili su da im kompanija nije isplatila otpremninu u ukupnom iznosu višem od milion dolara nakon što su prošle godine izgubili posao.

Tviter je otpustio više od polovine radne snage kao meru smanjenja troškova, nakon što je Mask kupio kompaniju prošlog oktobra, podseća Rojters.

Tužba protiv Iksa i Maska nije zajednička, ali dve slične nerešene tužbe pokrenute u ime mnogo većih grupa bivših zaposlenih na Tviteru tvrde da kompanija duguje više od 500 miliona dolara otpremnina.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis