Biznis vesti

Šef Amazona upozorava zaposlene: Radite iz kancelarije ili potražite novi posao

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

14:01

Šef Amazona upozorava zaposlene: Radite iz kancelarije ili potražite novi posao
Šef Amazona upozorava zaposlene: Radite iz kancelarije ili potražite novi posao - Copyright Tanjug/AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Šef Amazona Endi Džesi poručio je zaposlenima ove kompanije da se vrate radu iz kancelarije ili da potraže posao na drugom mestu.

Kako prenosi Biznis insajder, Džesi je na internom sastanku Amazona rekao zaposlenima da moraju da rade iz kancelarije bar tri puta nedeljno.

On je zaobišao pitanja nekih učesnika sastanka koji su se interesovali kako se došlo do te odluke. 

"Prošlo je vreme politike neslaganja i izvršavanja", istakao je Džesi, dodavši da nije u redu da neki zaposleni rade bar tri dana iz kancelarije, dok drugi odbijaju da to učine.

Politika neslaganja i izvršavanja (disagree and commit) je menadžerska praksa u Amazonu po kojoj su zaposleni u obavezi da osporavaju predloge kada se sa njima ne slažu, ali su istovremeno moraju da ih u potpunosti izvršavaju kada je doneta odluka.

Amazon polako zaoštrava retoriku prema onima koji ne žele da se povinuju politici povrataka u kancelariju bar tri puta nedeljno.

Kako je Insajder ranije preneo, kompanija je prošlog meseca uvela meru prema kojoj će svaki zaposleni koji se ne pridržava rada u kancelariji bar tri puta sedmično biti primoran na "dobrovoljnu otkaz".

Amazon je prethodno odbacio peticiju protiv politike povratka u kancelariju koju je potpisalo oko 30.000 zaposlenih ove firme.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis