Novac

Danas se završava uplata državne pomoći od 30 evra za koje se prijavilo 5,7 miliona građana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2021

-

10:42

Danas se završava uplata državne pomoći od 30 evra za koje se prijavilo  5,7 miliona građana
Danas se završava uplata državne pomoći od 30 evra za koje se prijavilo 5,7 miliona građana - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da će danas na račune milion i 757 hiljada prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći, s ciljem smanjenja posledica pandemije virusa korona, čime je 5,7 miliona punoletnih građana Srbije dobilo ovu vrstu pomoći.

"Osim toga građani mogu očekivati i uplatu 20 evra u decembru, za šta prijavljeni za pomoć od 30+30 evra ne moraju ponovo da se prijavljuju", rekao je Mali i dodao da će prijave biti otvorene samo za one koji se nisu prijavili u maju mesecu, kao i za one koji su u međuvremenu ispunili uslove za naknadnu prijavu.

Mali je istakao da je ekonomija egzaktna nauka, ali da su veoma važni i optimizam i raspoloženje ljudi, koji su prošle i ove godine videli koliko je naša država stabilna i jaka i da mogu da se na nju oslone.

"Direktna pomoć građanima budi optimizam, što znači da nema pada raspoloženja, podstiče se potrošnja, a doprinosi i performansama na poslu. Ne slažem se da je to pogrešna odluka, jer taj novac koji je podeljen i privredi i građanima ulazi u potrošnju, ljudi su bolje raspoloženi i vide pažnju, a s druge strane pokazujemo koliko smo jaki i stabilni, da imamo novca i to je uspeh svih građana", rekao je Mali gostujući na televiziji Hepi.

Ministar je naveo da je za tri paketa pomoći država ukupno izdvojila oko osam milijardi evra, što je skoro 18 odsto našeg BDP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis