Novac

Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

14:07

Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru
Pijaca - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, ali pojedini proizvodi mogu se kupiti i po jeftinijoj ceni u odnosu na onu koja je, na primer, u Novom Pazaru ili Smederevu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), krompir je najskuplji u Beogradu, te je Beograđanima potrebno da za krompir izdvoje između 70 i 100 dinara po kilogramu, dok se u Vranju može kupiti i po ceni od 50 dinara.

U Beogradu se jabuke po kilogramu mogu kupiti po ceni od 60 do 103 dinara, dok je isto voće najjeftinije u Leskovcu, gde košta 52 dinara, a najskuplja u Smederevu - 120 dinara.

Raspon cene pasulja po kilogramu u Beogradu se kreće od 220, što je najniža cena za taj proizvod na našem tržištu, do 352 dinara, a najskuplja je u Novom Pazaru i prodaje se za čak 600 dinara.

Crni luk najskuplje se prodaje u Beogradu i Pančevu, po ceni od 100 dinara po kilogramu, a najjeftiniji se može kupiti u Nišu i Vranju po ceni od 35 dinara. RZS obrađivao je ove cene u periodu od 15. do 21. novembra

Preporuka za vas

Meso najskuplje u Subotici, limun u Valjevu: Cene istih proizvoda u Srbiji se drastično razlikuju - a dva faktora su presudna
Dan bezbednosti hrane - na pijacama najvažnija kontrola upotrebe pesticida

Komentari (0)

Biznis