Novac

Štednja za penziju i u kriptovalutama - američka kompanija nudi poreske pogodnosti za ulaganja u bitkoin

Komentari

Autor: Volstrit Žurnal / Tanjug

26/04/2022

-

11:58

Štednja za penziju i u kriptovalutama - američka kompanija nudi poreske pogodnosti za ulaganja u bitkoin
Bitkoin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Finansijska tehnološka kompanija Fideliti Investments će omogućiti ulagačima da uključe račun u bitkoinima u svoje planove penzione štednje u okviru penzionog programa 401(k), koji podrazumeva određene poreske pogodnosti, objavio je Volstrit Žurnal (WSJ).

Prema pisanju lista, 23.000 kompanija koje koriste usluge Fidelitija za upravljanje njihovim penzionim planovima imaće opciju da dodaju bitkoin u svoje penzione programe kasnije ove godine, prenosi Rojters.

Fideliti, sa sedištem u Bostonu, postao je prvi veliki provajder koji nudi investitorima da u penzionu šemu 401 (k) dodaju bitkoin nalog, pri čemu im dozvoljava da čak 20 posto svoje penzione štednje pretvore u bitkoin, navodi se u izveštaju. Ova ponuda Fidelitija će u početku biti ograničena samo na bitkoin, ali se očekuje da će u budućnosti biti proširena i na druge digitalne valute.

Program 401 (k) je plan penzione štednje koji nude mnogi američki poslodavci, a koji omogućava poreske pogodnosti štedišama, pri čemu zaposleni koji se prijave za 401(k) pristaju da se određeni procenat njihove plate uplaćuje direktno na investicioni račun kompanije, a deo koji im se po tom osnovu odbija od plate izuzima se od osnovice za plaćanje poreza na dohodak građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis