Privreda

Ministar Mali: Svaka firma dobiće najmanje 200 evra da bi sprovela fiskalizaciju

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

14:03

Ministar Mali: Svaka firma dobiće najmanje 200 evra da bi sprovela fiskalizaciju
Ministar Mali: Svaka firma dobiće najmanje 200 evra da bi sprovela fiskalizaciju - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Poreski obveznici će od 15. oktobra preko sajta Poreske uprave moći da se prijavljuju za državne subvencije za prelazak na novi model fiskalizacije, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali prilikom prezentacije novog modela fiskalizacije privrednicima u Privrednoj komori Srbije. 

On je naveo da će obveznicima biti uplaćivano po 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom prodajnom uređaju, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a iznos će biti uvećan za 20 odsto. To znači da će firme koje imaju po jednu fiskalnu kasu dobiti 200 evra, dok će one koje imatju više uređaja za svaki dobiti još po 100 evra.

"Zainteresovani privrednici moći će da se prijavljuju do kraja januara sledeće godine, posle čega ćemo direktno svakom obvezniku pokriti troškove nabavke fiskalnog uređaja ili drugog troška koji podrazumerva prelazak na novu fiskalizaciju", rekao je Mali.

Ministar je ponovio da će zakonskim izmenama biti predloženo da prelazni rok za primenu novog modela fiskalizacije bude od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis