Privreda

Banja ponuđena za nešto više od 600.000 evra, ali ipak nema zainteresovanih kupaca

Komentari

Autor: Z. R.

22/02/2023

-

15:14

Banja ponuđena za nešto više od 600.000 evra, ali ipak nema zainteresovanih kupaca
Potpisivanje ugovora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za firmu "Romulijana" ni na četvrtom javnom nadmetanju nije bilo zaniteresovanih kupaca. Kako su za Euronews Srbija rekli u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, javno nadmetanje danas nije održano, jer do 17. februara nije uplaćen nijedan depozit, niti je položena bankarska garancija za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica. Komisija za sprovođenje prodaje, proglasila je javno nadmetanje za Gamzigradsku banju neuspelim.

Ovo preduzeće je inače ponuđeno na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 72,2 miliona dinara, odnosno oko 612.000 evra. Stečajni upravnik je objavio da najvažniju imovinu čini 12 objekata čija je ukupna površina 5.163 kvadratnih metara, kao i sporna prava na četiri parcele zemljišta. Prosečna cena kvadrata je oko 120 evra. 

Firma, čija je osnovna delatnost hoteli i slični smeštaj, u stečaju je od 2016. godine.

Demanti:

U prethodnoj verziji teksta objavljena je fotografija Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" umesto objekta u vlasništvu Romulijana D.O.O. Gamzigrad. Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad" u svom demantiju je navela sledeće: "S obzirom da se fotografije Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" pojavljuju u člancima koji se odnose na proces privatizacije Romulijana D.O.O. Gamzigrad - u stečaju, obaveštavamo vas da se naša ustanova ne nalazi u na spisku ustanova koji će ući u proces privatizacije i da nije u stečaju. Sve informacije mogu se potvrditi na sajtu Agencije za privatizaciju. Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad" je posebno pravno lice čiji je osnivač Ministarstva zdravlja RS." Redakcija Euronews Srbija se izvinjava čitaocima i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad".

 
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis