Privreda

Ponovo oglašena prodaja Gamzigradske banje - početna cena oko 870.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

18/04/2022

-

10:32

Ponovo oglašena prodaja Gamzigradske banje - početna cena oko 870.000 evra
Potpisivanje ugovora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Firma Romulijana u stečaju ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 103,2 miliona dinara, odnosno oko 870. 000 evra. Kako je objavio stečajni upravnik, najvažnija imovina Romulijane je kompleks od 12 objekata čija je ukupna površina 5.163 kvadratna metra, a tu su i sporna prava na tri katastarske parcele zemljišta u katastarskoj opštini Gamzigrad.

Javno nadmetanja za Romulijanu koja je u stečaju od marta 2016. godine zakazano je za 18. maj.

Podsetimo, prošle godine je dva puta pokušana prodaja banje. Ugostiteljsko preduzeće Romulijana u stečaju iz Gamzigradske banje, ponuđeno je u avgustu za 91,3 miliona dinara, odnosno oko 770.000 evra. Pošto nije bilo interesovanja kupaca, javna prodaja oglašena je neuspešnom. 

Drugi pokušaj je bio u novembru, ali je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da ni tada nije bilo zainteresovanih za učešće na javnoj prodaji gde je banja ponuđena po početnoj ceni od 63,9 miliona dinara, odnosno nešto većoj od 540.000 evra.

Duže od četiri decenije u banji radi Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad na prirodnim izvorima termo-mineralne vode koja stiže sa dubine od 303 metra u temperaturi od 42 stepena Celzijusa.

Demanti:

U prethodnoj verziji teksta objavljena je fotografija Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" umesto objekta u vlasništvu Romulijana D.O.O. Gamzigrad. Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad" u svom demantiju je navela sledeće: "S obzirom da se fotografije Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" pojavljuju u člancima koji se odnose na proces privatizacije Romulijana D.O.O. Gamzigrad - u stečaju, obaveštavamo vas da se naša ustanova ne nalazi u na spisku ustanova koji će ući u proces privatizacije i da nije u stečaju. Sve informacije mogu se potvrditi na sajtu Agencije za privatizaciju. Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Gamzigrad" je posebno pravno lice čiji je osnivač Ministarstva zdravlja RS." Redakcija Euronews Srbija se izvinjava čitaocima i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gamzigrad".

 
 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis