Biznis vesti

Brnabić: Dolazak "Meriota" oživljava jug centralne Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2021

-

12:17

Brnabić: Dolazak "Meriota" oživljava jug centralne Srbije
Brnabić: Dolazak "Meriota" oživljava jug centralne Srbije - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Investicija "Meriota" i "Milenijum rizorta" u izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji za jug centralne Srbije značiće potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na potpisivanju ugovora o saradnji između dve kompanije.

Ona je naglasila da je reč o najvećem projektu "Meriota" na Balkanu, kao i o najvećoj investiciji u srpski turizam u ovom trenutku.

"Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj Banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina. Izuzetno je teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu. Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razivja. To je održivi razvoj", rekla je Brnabić.

 

Posao za 350 ljudi

Direktor kompanije "Milenijum tim" Stojan Vujko je rakao da će Milenijum uložiti 90 miliona evra u taj projekat, i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

Naglasio je da je ugovor za Milenijum tim veliki poslovni korak, koji će pokazati i sposobnost i snagu te kompanije i za sektor hotelijerstva, budući da je do sada, kako kaže, poznata kao građevinska kompanija. Naveo je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji važan i za razvoj samog tog kraja.


 Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj Banji u saradnji kompanija "Millennium Resorts" i američke hotelske kompanije "Marriott International" važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu. On je istakao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandmije koronavirusa.

Tanjug/Rade Prelić

 

„U Vranjskoj Banji će biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope. Više puta sam posetio Vranje i okolinu i to je jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom. I kralj Petar Prvi je bio redovni gost Vranjske Banje koja je značajan deo srpske kulture i prirodnih lepota. Nadam se da je ovo partnerstvo prvo od onih koji dolaze i da će rizorti privlačiti posetioce ne samo iz Srbije i regiona nego i iz čitavog sveta. Promocija razvoja sektora ugostiteljstva je jasan signal da se postpandemijska privreda oporavlja i da su vremena bolja", kaže Godfri.

Direktor kompanije "Milenijum Rizorts" Ivan Bošnjak rekao je da će se kompleks imati dva hotela iz lanca "Meriot", kao i medicinski centar "Sofka", kao i da su u planu spa apartmani, vile i bungalovi.

"Vranjska Banja nekada je bila važna turstička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju", rekao je Bošnjak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis