Region

Istraživanje Centra za građansko obrazovanje: Četrdeset odsto mladih planira da napusti Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

10:37

Istraživanje Centra za građansko obrazovanje: Četrdeset odsto mladih planira da napusti Crnu Goru
Istraživanje Centra za građansko obrazovanje: Četrdeset odsto mladih planira da napusti Crnu Goru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prema istraživanju Centra za građansko obrazovanje 40 odsto mladih planira da napusti Crnu Goru, izjavio je danas Nikola Obradović, ocenjujući to zabrinjavajućim.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da to što je Crna Gora u vrhu lestvice po godinama u kojima mladi žive sa roditeljima mora imati posledice.

"Nadam se da ćemo u budućnosti kreirati set mera kako bismo rešavali problem odlaska mladih iz države", kazao je Obradović.

Ekonomski analitičar iz Sarajeva Igor Garvan je u istoj emisiji upozorio da intenzija mladih da napuste državu nagoveštava velike ekonomske probleme u budućnosti.

On je rekao da će to dovesti do manjka radne snage, a samim tim i manje stranih investicija.

Gavran kaže da se ekonomske posledice odliva mladih u regionu već osećaju.

"Ono što možemo očekivati je da sa težim uslovima za život mladih i većom intencijom iseljavanja bude sve manje radne snage u budućnosti. Samim tim imate i manje interesovanje ulagača, jer zašto bi neko došao u vašu državu i otvorio nove kapacitete gde će mu trebati radna snaga, a on je mora uvoziti. Naravno da će otići na neko bolje mesto", rekao je Gavran.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa