Region

Određen pritvor Podgoričaninu zbog sumnje da je umešan u aferu "Tunel", za njegovom sugrađankom K. B. traga policija

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

11:25

Određen pritvor Podgoričaninu zbog sumnje da je umešan u aferu "Tunel", za njegovom sugrađankom K. B. traga policija
Određen pritvor Podgoričaninu zbog sumnje da je umešan u aferu "Tunel", za njegovom sugrađankom K. B. traga policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Podgoričaninu P. M. (31) određen je pritvor do 72 zbog sumnje da je umešan u aferu "Tunel", koja poslednjih sedmica trese Crnu Goru.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, njemu je pritvor odredio tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Marko Mugoša, nakon jučerašnjeg saslušanja.

Prema saznanjima Vijesti, kriminalna grupa koja je prokopala tunel od jednog podgoričkog stana do depoa Višeg suda  “posao” je završila  u noći između 10. i 11. septembra, nakon čega su u Botunu sakrili kombi koji su koristili, u čemu im je, kako sumnja policija, pomogao P. M.

Prema istim informacijama, P. M. je 11. septembra, u tri sata nakon ponoći, “kliom” navodno došao do štek stana osumnjičenih, u podgoričkom naselju Zabjelo.

Istražitelji su došli do dokaza da je, izvršavajući naredbe nalogodavca, svojim automobilom navodio kombi koji su koristili osumnjičeni do Botuna, a potom je najmanje jednog od osumnjičenih vratio do štek stana.

“P. M. je, prema prethodnom planu i dogovoru, od Ulice 8. marta navodio kombi registarskih oznaka TZ-AA384 kuda da se kreće do mesta Botun, gde su izbacili stvari i predmete koje su koristili prilikom kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici”, kazao je sagovornik Vijesti.

Navodno, tužioci i policija prikupili su dokaze da je “čišćenje” kombija trajalo oko sat, nakon čega je P. M. svojim automobilom vratio osumnjičenog do Zabjela.

P. M. je juče ćutao pred tužiocem o svojoj ulozi u obijanju sudskog depoa i kopanju podzemnog tunela, kojim su lopovi ušli u tu sudsku prostoriju.

“Osumnjičeni P. M. iskoristio je svoje zakonsko pravo i nije iznosio odbranu, tačnije branio se ćutanjem. Nakon saslušanja, postupajući tužilac odredio mu je zadržavanje do 72 sata, a u tom roku sudiji za istragu biće podnet predlog za određivanje pritvora”, rečeno je Vijestima juče nezvanično iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Na tu odluku žalbu je izjavila pravna zastupnica P. M., advokat Tijana Živković.

Policija još traga za Podgoričankom K. B.

Podgorička policija još traga za K. B, osumnjičenom da je deo kriminalne grupe koja je prokopala tunel do Višeg suda u Podgorici, a prema operativnim podacima ona nije napustila Crnu Goru.
K. B. je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa Višeg suda.

Nju tužilaštvo tereti da je spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara, ali i veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore, pišu podgoričke Vijesti.

U istrazi u ovom slučaju je saslušana njena majka M. B. koja je šefica sudske pisarnice.

Odbegla Podgoričanka se sumnjiči da je iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kog su pripadnici krimi-ekipe kojoj pripada, obili prostoriju u kojoj su pohranjeni sudski dokazi.
 

Komentari (0)

Evropa