Region

Dodik: Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

23:00

Dodik: Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Republike Srpske
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Republici Srpskoj, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Sarajevu gde je prisustvovao svečanom prijemu koji je upriličio kineski ambasador u BiH Đi Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine.

Istakao je da Republika Srpska uvažava kinesku državu, narod, i sva dostignuća koja ostvaruju, uz ogromno odricanje mnogih ljudi koji su našli u sebi sinergiju da naprave jednu moćnu državu i naciju, prenosi RTRS.

"Potpuni antipod Zapadu gde svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške, ide sa političkim uslovljavanjem. To sa kineske strane ne možete da vidite. Zato treba poštovati njene napore u globalnim odnosima da uspostavi jedan novi multipolarni svet koji je usmeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Јedan predan odnos u podršci raznim projektima", rekao je Dodik.

Odnosi Kine i BiH stalno jačaju beležeći plodonosnu praktičnu saradnju i sve jače političko poverenje, rekao je Đi Ping.

"Stalni napredak je ostvaren na polju transporta, energetike, zdravstvu i poljoprivredi, što je svakako doprinelo ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja 2030", rekao je Đi i podsetio da se u ovoj godini obeležava 10 godina od predlaganja inicijative "Pojas i put".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa