Region

Dodik: Dobro je da je Šmit shvatio da je nepoželjan u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

23:50

Dodik: Dobro je da je Šmit shvatio da je nepoželjan u Republici Srpskoj
Dodik: Dobro je da je Šmit shvatio da je nepoželjan u Republici Srpskoj - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrnja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je dobro što je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit shvatio da je nepoželjan u Republici Srpskoj i nije došao u Banjaluku. 

"Bilo šta on odluči li da deluje za nas nije obavezujuće, on ne može da uđe ni u jednu instituciju Republike Srpske. Bilo sa kim da se želi sastati njemu nije na raspolaganju to što on misli da jeste, njemu je to savršeno jasno. Vidim da je odustao da dolazi danas u Banja Luku to može da bude korisno u smislu njegovog shvatanja da nije dobro došao", rekao je Dodik, prenal je RTRS.

Šmit je za danas dogovorio sastanak sa potpredsendikom Srpske, Ćamilom Durakovićem, da bi samo par časova pre zakazanog termina otkazao dolazak. 

Prethodno je generalni sekretar predsednika Republike Srpske izdao naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija, uključujući i one koje koriste i potpredsednici Srpske, za sastanke sa Šmitom. 

Duraković je rekao da je otkazivanjem današnjeg sastanaka "međunarodna zajednica, ili ono što je od nje preostalo", kapitulirala.

"Meni je to neozbiljno odmah da kažem i ne postoji valjan razlog, ne postoji opravdan razlog zašto je on to tako uradio. To je za mene loša poruka jer, najavite se jedan dan, drugi dan otkažete a mi ne znamo razloge, meni je to pomalo neozbiljno da budem iskren", istakao je Duraković.

Komentari (0)

Evropa