Region

Novi zemljotres u Hrvatskoj, Baniju pogodio potres magnitude 3,8

Komentari

Autor: FoNet

24/07/2021

-

17:16

Novi zemljotres u Hrvatskoj, Baniju pogodio potres magnitude 3,8
Novi zemljotres u Hrvatskoj, Baniju pogodio potres magnitude 3,8 - Copyright EPA/GEORG HOCHMUTH

veličina teksta

Aa Aa

Područje Banije danas je pogodio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihterove skale, koji se osetio u široj okolini Petrinje, Siska i Gline, saopštila Hrvatska seizmološka služba.

U 15 sati i 43 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabeležili su jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,8 stepeni Rihterove skale, a intenzitet u epicentru bio je pet stepeni Merkalijeve skale, objavila je Seizmološka služba.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar je saopštio da je jačina zemljotresa iznosila 4,3 stepena Rihterove skale, ali je to kasnije revidirano na 3,8 stepeni. Za sada nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti.

Ovo je već drugi zemljotres koji je pogodio regiju tokom ovog meseca — prvi je bio magnitude 3,5 po Rihteru, sa epicentrom potresa kod Petrinje 9. jula.

Podsetimo, Baniju je jak zemljotres pogodio 29. decembra, a u njemu je poginulo sedam osoba, oštećeni su brojni objekti u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba, a mnogi su ostali bez domova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa