Region

Dodik: Orban sinonim onoga što EU treba da bude

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2023

-

17:53

Dodik: Orban sinonim onoga što EU treba da bude
Milorad Dodik i Viktor Orban - Copyright EPA/SZILARD KOSZTICSAK

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da premijer Mađarske Viktor Orban predstavlja sinonim onoga što EU treba da bude.

"Na njegovoj politici, EU ima šanse da preživi. Na ovoj drugoj, liberalnoj, to je problem. Orban je racionalan važan i realan političar u Evropskoj uniji", rekao je Dodik, koji boravi u Mađarskoj povodom manifestacije Srpski dani" u Mađarskoj, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je mađarska Vlada na čelu sa Viktorom Orbanom u kontinuitetu podržavala različite aktivnosti srpske zajednice.

"Imamo nameru da manfestacija 'Srpski dani' u Mađarskoj postane tradicija. Večeras je predviđeno prvi put otvaranje manifestacije 'Srpski dani' u organizaciji Eparhije budimske", rekao je Dodik.

Istakao je da je Kabinet predsednika Republike Srpske pokrovitelj i dodao da će ceo mesec biti posvećen danima duhovne srpske vrednosti i kulture.

"Učestvovaće mnogi iz Srpske i Srbije. Dobri odnosi između Srpske, Srbije i Mađarske svakako su doprineli tome da jedna ovakva aktivnost bude u Budimpešti", istakao je Dodik.

Komentari (0)

Evropa