Region

Deset mrtvih, više od 40 povređenih, među njima i dete: Teška nesreća kod Slavonskog Broda, autobus sleteo sa puta

Komentari

Autor: Index.hr, Večernji list

25/07/2021

-

12:01

Deset mrtvih, više od 40 povređenih, među njima i dete: Teška nesreća kod Slavonskog Broda, autobus sleteo sa puta
Deset mrtvih, više od 40 povređenih, među njima i dete: Teška nesreća kod Slavonskog Broda, autobus sleteo sa puta - Copyright Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje deset osoba je poginulo u nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj, kada je autobus sleteo sa puta. Povređeno je više od 40 osoba.

Teško je povređeno 15 osoba, među kojima je i jedna devojčica, rekao je na konferenciji za medije ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

On je naveo da su 42 osobe primljene u bolnicu u Slavonskom Brodu, a dve osobe u bolnicu u Novoj Gradiški. Kako je rekao, u autobusu je bilo 15 maloletnika.

Šef Civilne zaštite Damir Trut je u obraćanju javnosti rekao da je u autobusu bilo 67 putnika, kao i da je među putnicima bilo dece.

"U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača. Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli", rekao je Trut, prenosi Index.hr.

"Dve osobe su na intezivnoj nezi, 15 je teško povređenih. Imali smo tri operacije, a to ne isključuje mogućnost novih operacija. Svi su pacijenti zbrinuti po pravilima", kazao je šef bolnice u Slavonskom Brodu.

Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

 

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na auto-putu kod Slavonskog Broda dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa makedonskih tablica, međutim, mediji su kasnije preneli da je reč o autobusu sa Kosova.

U 9 sati, policija je objavila da je uviđajem utvrđeno da je reč o kosovskom autobusu na liniji Frankfurt-Priština. 

Portal Index.hr prenosi da je prva policijska informacija govorila o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija izvestila o deset mrtvih.

Načelnik Policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić potvrdio je za Večernji list da je ovo jedna od najtežih nesreća. On je rekao da je autobus bio pun, odnosno da se u njemu nalazilo preko 60 osoba. 

Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

 

 

Direktor brodske bolnice dr Josip Samardžić ranije je izjavio kako je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na auto-putu zatražile lekarsku pomoć. Među njima je osam teško povređenih.

Saučešće je uputio premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Takođe, saučešće je izrazio i hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Iz Hrvatskog Auto-moto saveza su javili da je saobraćaj na tom delu autoputa prekinut i preusmeren na obilazne pravce.

 

Komentari (0)

Evropa