Region

Glavni odbor NSD podržao politički sporazum o vladi i Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

14:05

Glavni odbor NSD podržao politički sporazum o vladi i Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore
Glavni odbor NSD podržao politički sporazum o vladi i Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore - Copyright Profimedia, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, Tanjug/MEDIABIRO

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor Nove srpske demokratije (NSD), članice koalicije Za budućnost Crne Gore, jednoglasno je podržao politički sporazum o formiranju nove 44. vlade i lidera stranke Andriju Mandića za kandidata za predsednika Skupštine Crne Gore.

U podne je počela elektronska sednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, koju je sazvao lider pokreta i mandatar Milojko Spajić na kojoj će članovi ovog partijskog tela glasati o sastavu i programu vlade.

Prema saznanjima portala RTCG, PES predlaže Sašu Mujovića za ministra energetike, Vojislava Šimuna za ministra zdravlja, Novicu Vukovića za ministra finansija, Naidu Nišić za ministarku socijalnog staranja, Andreja Milovića za ministra pravde, Maidu Gorčević za ministarku evropskih integracija i Filipa Ivanovića za ministra spoljnih poslova. 

Takođe, predloženo je da Filip Radulović bude ministar saobraćaja i pomorstva, a Anđela Jakšić Stojanović ministarka prosvete, nauke i inovacija. Janko Odović će biti ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa