Region

Na pomolu formiranje Vlade Crne Gore: "Verujemo da je vreme podela i veštačkih tenzija daleko za nama"

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

16:00

Na pomolu formiranje Vlade Crne Gore: "Verujemo da je vreme podela i veštačkih tenzija daleko za nama"
Tanjug/AP/Risto Bozović - Copyright Tanjug/AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića jednoglasno je donelo odluku da podrži sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

"Ovom odlukom DNP je još jednom pokazala državnički karkater i bez obzira na dug i iscrpljujući pregovarački proces, pokazala da joj nikad nisu bile primarne funkcije u svom ideološkom i političkom delovanju što potvrđuje i Koalicioni sporazum", saopšteno je iz DNP-a. Ističu da će dati puni doprinos napretku i društvenoj koheziji države.

"Takođe verujemo da je vreme podela i veštačkih tenzija daleko za nama, i da svima treba da bude cilj Crna Gora - građanska država u Evropskoj uniji. DNP je spremna da u tom procesu da svoj puni doprinos", navodi se u saopštenju.

Naglasili su da im je zadovoljostvo što je lider DNP-a Milan Knežević predvodio izbornu listu ZBCG koja će participirati u vladi i čiji će kandidat Andrija Mandić, kako kažu, biti izabran za predsednika Skupštine. Ranije danas je i Nova srpska demokratija Andrije Mandića podržala politički sporazum o formiranju nove vlade.

Na sednici Predsedništva Socijalističke narodne partije (SNP) jednoglasno je podržan sporazum o formiranju Vlade. SNP će, prema ranijem dogovoru, u novoj Vladi dobiti potpredsedničko mesto vezano za poljoprivredu i ministarstvo sporta i mladih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa