Region

Čubrilović: Posebna sednica Skupštine Republike Srpske u petak zatvorena za javnost

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2021

-

14:56

Čubrilović: Posebna sednica Skupštine Republike Srpske u petak zatvorena za javnost
Nedeljko Čubrilović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak u 12:00 časova, rekao je danas nakon sednice Kolegijuma NSRS, predsednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović.

On je rekao da će sednica biti zatvorena za javnost, prenosi RTRS.

"U skladu sa dogovorom biće zatvorena za javnost iz razloga što je dogovor svih da niko ne bi trebao na ovoj temi da skuplja političke poene", istakao je Čubrilović na konferenciji za novinare.

Šefovi klubova su danas predstavili predloge za dve tačke. To su, kako je objasnio, izmene Krivičnog zakona RS i donošenje zakona o neprimeni odluke visokog predstavnika Valentina Incka.

Čubrilović je zahvalio liderima svih političkih partija koji su juče iskazali odgovornost prema temi koja je nametnuta i koja je problem za Republiku Srpsku, te postigli dogovor koji je, kako je istakao, pre svega u interesu Srpske.

Naglasio je da se očekuje minimalna rasprava.

"Odnosno, da uz dogovor šefova klubova učestvuju po jedan ili dva predstavnika kluba i da šefovi stranaka imaju mogućnost da se obrate u vremenu koje je za to predviđeno", dodao je Čubrilović.

U skladu sa juče postignutim dogovorom, srpski predstavnici se danas nisu pojavili na sednici Predstavničkog doma BiH.

"Na toj sednici trebao je da bude usvojen budžet, ali nije. Hoće li sad neko nametnuti i budžet?", upitao je Čubrilović.

Dogovoreno je da sastanci lidera stranka budu nastavljeni i u narednom periodu.

"Lideri u Srpskoj neće se povući. Sednica u petak pokazaće jedinstvo i u Parlamentu Srpske. Usaglašeno je ono sto stoji u zaključcima, zvaničnih sastanaka sa novim visokim predstavnikom neće biti", rekao je Čubrilović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa