Region

U Republici Srpskoj počelo potpisivanje peticije protiv Inckove odluke

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2021

-

20:07

U Republici Srpskoj počelo potpisivanje peticije protiv Inckove odluke
U Republici Srpskoj počelo potpisivanje peticije protiv Inckove odluke - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Banjaluci, Bijeljini i Doboju danas je počelo potpisivanje peticije o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka odluka o dopuni Krivičnog zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Peticiju je pokrenuo i prvi potpisao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodikov savetnik Radovan Kovačević koji je danas u Banjaluci javno potpisao peticiju kaže da Republika Srpska neće pristati na to da se jedino srpskom narodu u celom svetu zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, prenosi RTRS.

"Poštujemo sve žrtve drugih konstitutivnih naroda, ali ne možemo pristati na kvalifikaciju genocida i ne možemo pristati da bilo ko, bilo kakvim političkim manipulacijama, srpski narod, koji je vekovima toliko stradao za slobodu i ne samo svoju već i slobodu drugih naroda koji sa nama žive, danas bude jedini narod u Evropi koji će biti okarakterisan kao genocidan", istakao je Kovačević.

Svi građani RS pozvani su da, ako žele, u što većem broju u svojim gradovima, lokalnim i mesnim zajednicama potpišu peticiju o neprihvatanju nametanja zakona odlazećeg visokog predstavnika, a oni koji su se danas odazvali saglasni su u stavu da je reč o novom napadu na Republiku Srpsku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa