Region

Mostar povukao pozivnicu Stanivukoviću zbog komentara na Inckovu odluku

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2021

-

15:10

Mostar povukao pozivnicu Stanivukoviću zbog komentara na Inckovu odluku
Mostar povukao pozivnicu Stanivukoviću zbog komentara na Inckovu odluku - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću, organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru povukli su ranije uručenu pozivnicu, zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.


Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu "Mostari" je uputio Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu manifestaciju.

"Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu", piše u mejlu upućenom Stanivukoviću, koji je objavljen i na Fejsbuk nalogu Kluba skakača u vodu "Mostari".

Gradonačelnik Banjaluke rekao je u petak da je "Inckova odluka najveća moguća katastrofa".

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički", rekao je Stanivuković, prenele su Nezavisne novine.

"Pokazujete neku vrstu hrabrosti pre nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković.

Preporuka za vas

Dodik pokrenuo inicijativu o neprihvatanju Inckovog zakona
EU: Poricanje genocida protivno vrednostima Unije, cilj je pomirenje i prevazilaženje nasleđa rata u BiH

Komentari (0)

Evropa