Region

Evropska komisija: U Crnoj Gori samo jedna presuda o oduzimanju imovine i to u iznosu od 805 evra

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2023

-

13:31

Evropska komisija: U Crnoj Gori samo jedna presuda o oduzimanju imovine i to u iznosu od 805 evra
Evropska komisija: U Crnoj Gori samo jedna presuda o oduzimanju imovine i to u iznosu od 805 evra - Copyright AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Tokom 2022. godine u Crnoj Gori je doneta samo jedna pravosnažna sudska presuda o oduzimanju imovine, i to za iznos od 805 evra, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK).

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore 2022. godine pokrenulo je 10 finansijskih istraga protiv 96 lica, a sve su pokrenute uporedo sa krivičnim istragama, navela je EK u izveštaju o Crnoj Gori.

"U kontekstu povećanja broja zaposlenih u policiji, u septembru 2022. godine formirana je specijalizovana jedinica za borbu protiv korupcije, privrednog kriminala i finansijske istrage, kako bi se pokrenulo više finansijskih istraga paralelno sa krivičnim istragama i poboljšao njihov kvalitet. Ovoj jedinici je dodeljeno oko 60 službenika", navodi se u izveštaju EK, prenosi RTCG.

"Međutim, 2022. godine doneta je samo jedna pravosnažna sudska odluka o oduzimanju imovine, na iznos od 805 evra", ukazuje EK.

U izveštaju se ističe da je u 2022. godini crnogorska strana primila od stranih partnera 44 zahteva za identifikaciju imovine stečene u Crnoj Gori kriminalnom delatnošću, koja uključuje provere 330 fizičkih lica i 16 pravnih lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa