Region

Hrvatski ministar Božinović osudio napad na delegaciju KK Crvena zvezda u Zadru

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

17:42

Hrvatski ministar Božinović osudio napad na delegaciju KK Crvena zvezda u Zadru
Davor Božinović - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović osudio je napad huligana na delegaciju košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji se dogodio u Zadru.

Zadarska policija je saopštila ranije danas da je privedeno nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa napadom na delegaciju KK Crvena zvezda i da je u toku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica.

"Košarkaški klub Crvena zvezda je sa stručnim štabom bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan deo čelnika kluba odlučio je sa još nekim osobama koje su takođe bile napadnute da bude na nekom drugom mestu. Policija je opservirala i dobro odradila posao za onaj deo za koji je imala informaciju. To naravno ne umanjuje činjenicu da je ovo što se dogodilo neprihvatljivo", istakao je Božinović, preneo je hrvatski RTL.

On je dodao da policija nije imala informaciju o grupi čelnika Zvezde koja je bila na drugom mestu.

"U svakom slučaju, po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga od strane policije. Mislim da su u ovom trenutku četiri osobe privedene u zadarsku policiju. Mogu samo da preneseom ono što je i meni rečeno da se kriminalistička istraga nastavlja i da je vrlo intenzivna", rekao je Božinović.

Portparolka zadarske policije Ivana Grbin nije želela da precizira tačan broj privedenih.

"Policija je isto veče pod nadzor stavila dve osobe koje se dovode u vezu sa događajem, a jutros je privedeno još nekoliko osoba koje se takođe dovode u vezu sa tim događajem", istakla je Ivana Grbin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa