Region

Navijači uhapšeni u Zadru zbog izgreda na utakmici sa Crvenom zvezdom, pušteni na slobodu

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

22:51

Navijači uhapšeni u Zadru zbog izgreda na utakmici sa Crvenom zvezdom, pušteni na slobodu
Navijači uhapšeni u Zadru zbog izgreda na utakmici sa Crvenom zvezdom, pušteni na slobodu - Copyright Tanjug/HINA/Zvonko Kucelin

veličina teksta

Aa Aa

Desetorici navijača koje je policija u utorak privela u Zadru u sklopu istrage oko izgreda na utakmici između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet, pušteni su na slobodu, potvrdio je danas portparol Opštinskog suda u Zadru Josip Dušević.

Prema njegovim rečima, devetorici je izrečena mera opreza zabrane posećivanja svih objekata u kojima igra KK Zadar na području Hrvatske.

"Mera će trajati dok za njom postoji potreba, najduže do pravosnažnosti odluke o prekršaju, a sprovodiće je pripadnici MUP-a", dodao je.

Svi privedeni imaju pravo žalbe Visokom Prekršajnom sudu u roku od tri dana, a samo jednom od njih nije dokazano učestvovanje u neredima na utakmici, prenosi Hina.

Zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet u Sportskom centru Višnjik u Zadru izvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili podstiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti, policija je u utorak privela hrvatske državljane starosti od 19 do 32 godina.

U sklopu istrage na osnovu naloga Opštinskog suda u Zadru, sprovedeni su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba. 

Policija je pronašla i oduzela veću količinu pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa