Region

Najmasovnija Kolona sećanja u Vukovaru, gradske vlasti tvrde da je bilo 150.000 ljudi

Komentari

Autor: Fonet

18/11/2023

-

19:20

Najmasovnija Kolona sećanja u Vukovaru, gradske vlasti tvrde da je bilo 150.000 ljudi
Najmasovnija Kolona sećanja u Vukovaru, gradske vlasti tvrde da je bilo 150.000 ljudi - Copyright Tanjug/HINA/Damir Senčar

veličina teksta

Aa Aa

Vukovarom je danas prošla dosad najmasovnija Kolona sećanja, saopštile su vukovarske gradske vlasti, dodavši da se procenjuje da je od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnog groblja hodalo 150.000 ljudi, u znak sećanje na vukovarsku tragediju.

Tanjug/HINA/Damir Senčar

 

"Hvala na svakom koraku, upaljenoj sveći i upućenoj molitvi za žrtve Vukovara. Hvala vam na dostojanstvenoj, ponosnoj, veličanstvenoj i najmasovnijoj Koloni sećanja", poručili su iz Vukovara, prenosi Hina.

Kolonu od Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro" do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata predvodili su branitelji Vukovara, sa članovima porodica poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih branitelja, na čelu sa pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili grad.

Program "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u dvorištu bolnice izveli su glumac Darko Milas, Klapa "Sveti Juraj" i Najbolji hrvatski tamburaši.

Tanjug/HINA/Damir Senčar

 

Na Memorijalnom groblju vence su položili poslednji zapovednik odbrane Vukovara Branko Borković sa ratnim komandantima i članovima porodica branitelja, predsednici Republike, Vlade i Sabora - Zoran Milanović, Andrej Plenković i Gordan Jandroković, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, župan Vukovarsko-sremske županije Damir Dekanić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Molitvu je predvodio đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić, a usledila je i sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu, koju je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj Đorđo Lingua. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa