Region

Spajić ima ušteđevinu, mercedes, kriptovalute, ali ne i nekretnine: Objavljen imovinski karton premijera Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

17:54

Spajić ima ušteđevinu, mercedes, kriptovalute, ali ne i nekretnine: Objavljen imovinski karton premijera Crne Gore
Vlada Crne Gore/S. Matić - Copyright Vlada Crne Gore/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić na računima u bankama ima skoro 60.000 evra, poseduje automobil marke "mercedes-benz" iz 2020. godine i kriptovalute, ali ne i nekretnine. To se vidi iz imovinskog kartona dostavljenog Agenciji za sprečavanje korupcije.

Crnogorski premijer poseduje kriptovalute (BTC, ETH, BNB, USDT...), koje je stekao kupovinom, kao i 10 akcija u investicionoj banci Goldman Saks, u kojoj je radio kao kreditni analitičar pre povratka u Crnu Goru.

Spajić nije naveo kolika mu je mesečna zarada, preneli su podgorički mediji.

"Ostao kratak" za skoro 187.000 evra

Pojedini mediji uporedili su imovinski izveštaj Spajića od preuzimanja premijerske dužnosti sa podacima iz imovinske kartice kada je stupio na dužnost ministra finansija i socijalnog staranja krajem 2020. godine u vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Zaključuju da se poređenjem dolazi do zaključka da je Spajić "ostao kratak" za skoro 187.000 evra.

Podsećaju da je početkom januara 2021, prema izveštaju koji je bio javan, Spajić na tekućim računima imao 240.000 evra i 9.000 dolara, tj. 247.000 evra. Spajić je tada prijavio da je vlasnik "bitkoina" tržišne vrednosti 150.000 evra, te da ni tada Spajić nije imao nekretnine.

Međutim, spominju stan koji je Spajić imao u Beogradu na vodi, a koji je u međuvremenu prodao partnerki sa kojom, kako navode, ima dete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa