Region

Spajić predlaže odlaganje popisa u Crnoj Gori za tri ili četiri dana, Knežević: Bez odlaganja, to želi Đukanović

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

15:09

Spajić predlaže odlaganje popisa u Crnoj Gori za  tri ili četiri dana, Knežević: Bez odlaganja, to želi Đukanović
Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da će skupštinskoj većini predložiti odlaganje početka popisa za tri ili četiri dana.

Krajnji datum za početak popisa bio bi 3. decembar. Inače, Spajić je saopštio sinoć, a iz Monstata je to potvrđeno danas da popis počinje sutra, 30. novembra.

Kazao je da će danas da razgovara sa parlamentarnom većinom, te da je spreman DPS-u da pošalje ponudu da se popis odgodi za četiri dana do 3. decembra.

"I da vidimo da li su namjere dobre ili loše", kazao je Spajić, prenosi RTCG i dodao da postoji maksimalan nivo kontrole popisa.

"Svaka tačka sporazuma koji smo potpisali je do kraja ispunjena", kazao je Spajić, novinarima u Ulcinju.

Kako saznaje podgorički portal Borba, Spajić je sastanak sa parlamentarnom većinom zakazao za popodne. Kako pišu podgoričke Vijesti, Spajić je novo odlaganje popisa stanovništva najavio na konferenciji za novinare tokom zvanične posete Opštini Bar.

Spajić je kazao da će ovo predložiti jer je to jedini rok koji neće zahtevati dodatne troškove iz budžeta. Preko toga, svaki sat, koštao bi državu milione, a on to neće dozvoliti, poručio je crnogorski premijer.

Spajić je odlaganje popisa najavio nakon što je iz DPS-a ranije danas rečeno da neće učestvovati u popisu stanovništva, jer nisu ispunjeni svi uslovi.

"Ako ne pristanu, popis počinje sutra", rekao je Spajić odgovarajući na pitanje medija.

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je rekao večeras da se izjasnio protiv novog odlaganja popisa stanovništva. Knežević je. nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem, rekao da se izjasnio protiv jer smatra da DPS namerno opstruira i zloupotrebljava vreme za dijalog.

 

"Izazšli smo im u susret od softvera do popisnih komisija, raspisali smo nove oglase da bi se prijavili njihovi članovi... Žele da ovaj proces odvlače u nedogled kako bi se ušlo u novu godinu. DPS u ovom trenutku je verovatno najanticrnogorska partija", rekao je Knežević.

Očekuju, kako je dodao, da u DPS-u prevladaju "zdrave snage, kojih ima".

"Jasno je da celim procesom upravlja Milo Đukanović i da on opstruira tako što šalje kolegu Živkovića i ostale pregovarače da opstruiraju proces", istakao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Očekuje se da će se nakon sastanka sa parlamentarnom većinom javnosti obratiti premijer Milojko Spajić, koji je spreman da napravi još jedan ustupak opoziciji i odloži popis za 3. decembar.

Spajić je ranije danas rekao da, ako parlamentarna većina ne prihvati njegov predlog o dodatnom odlaganju, popis stanovništva u Crnoj Gori će početi sutra.

 

Komentari (0)

Evropa