Region

Šmit: Samo kroz zajedničke napore i uz podršku BIH može da se vrati na put napretka

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2021

-

12:31

Šmit: Samo kroz zajedničke napore i uz podršku BIH može da se vrati na put napretka
Šmit: Samo kroz zajedničke napore i uz podršku BIH može da se vrati na put napretka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Samo kroz zajedničke napore i uz podršku i pomoć međunarodne zajednice, Bosna i Hercegovina može da se vratiti na put napretka i da ne dozvoli odliv mladih, rekao je novoimenovani visoki predstavnik Kristijan Šmit u petak sa porodicom stigao u Bosnu i Hercegovinu.

Kako se navodi u saopštenju, po dolasku je posetio manastir Tvrdoš kod Trebinja i Blagajsku tekiju, preneo je portal Klix.ba.

"Šmit je izrazio divljenje prema bogatom kulturnom nasleđu Bosne i Hercegovine. Istakao je da se samo kroz zajedničke napore i posvećenost celog društva, i uz podršku i pomoć međunarodne zajednice, Bosna i Hercegovina može vratiti na put napretka i zaustaviti značajan odliv mlađe populacije", navodi se u saopštenju OHR.

Nemački političar odlučio je da dođe u Bosnu i Hercegovinu dva dana uoči zvaničnog preuzimanja funkcije visokog predstavnika međunarodne zajednice. Šmit dužnost formalno preuzima u ponedeljak, 2. avgusta, a zvanično na poziciju stupa dan ranije.


Kako navodi Dnevni avaz, primopredaja dužnosti između Šmita i odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka biće održana u ponedeljak u Sarajevu. Sarajevski mediji objavili su da je Šmit juče obišao Mostar.

Komentari (0)

Evropa