Region

Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Tri osobe poginule, policija proverava identitet povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

22:21

Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Tri osobe poginule, policija proverava identitet povređenih
Požar u skladištu automobilskih guma u Hrvatskoj - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da policija proverava identitet osoba povređenih u saobraćajnoj nesreći u kojoj su jutros na auto-putu A1 poginule tri osobe. 

Jutros su na auto-putu A1 kod Karlovca u sudaru dva automobila poginule tri osobe dok je 12 povređeno i ukazana im je lekarska pomoć u bolnicama u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci.

Poginuli su 48-godišnji vozač i njegova godinu dana mlađa saputnica u automobilu hrvatskih registracija, dok je u automobilu mađarskih oznaka  smrtno stradao jedan putnik čiji identitet još nije utvrđen. 

Prema nezvaničnim podacima, u tom vozilu su povređeni migranti koje je prevozio krijumčar migrantima, prenosi Hina.

"Policija u saradnji sa Državnim tužilaštvom sprovodi sve radnje vezane za utvrđivanje okolnosti, uključujući i identitet osoba u ovom drugom vozilu", rekao je Božinović novinarima na prijemu koji je Srpsko narodno veće (SNV) organizovalo povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru.

Na tvrdnju novinara da Hrvatska ima problem s krijumčarem migranata, jer se veruje da je automobilom upravljao krijumčar, Božinović je istakao da se na problem pitanja nezakonitih migracija, koje je prešlo u ruke organiziranog kriminala, već godinama upozorava. 

"Prošle godine hrvatska je policija zaključila godinu s 1880 uhvaćenih krijumčara migrantima, što je dvostruko više nego godinu ranije. Ove godine je policija već uhvatila 25 krijumčara migranata", rekao je Božinović i istakao da problem postoji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa